Yazılı Soruları – YaziliSorulari.Com

5.Sınıf Türkçe Deneme Test Soruları Deneme Sınavı

İndirilme : 883 kere indirilmiş.
Dosya Biçimi:
Dosya Boyutu : Belirtilmemiş
Dosyayı Gönderen : www.turkcesinifi.com
Güncelleme : 584 gün önce
Dosya Durumu :Tartışmaya(Yoruma) Açık
Aktif Link: Link 1
İndirme İşlemi Başlatılıyor..
İndirme başlamaz ise buraya tıklayın..
Dosya Açıklaması :

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisi bir görüştür?
A) Ankara bizim başkentimizdir.
B) Ankara güzel bir ilimizdir.
C) Anıtkabir Ankara’dadır.
D) Bakanlıklar Ankara’da bulunur.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili kelime farklı bir anlamdadır?
A) Bugün hava yine güzel.
B) Artık hava soğuyacakmış.
C) Soğuk havalara dikkat etmelisin.
D) Havasından geçilmiyor.

3. “Hasta kadını görünce hemen oradan uzaklaşmak istedi..” cümlesinde hangi kelimeden sonra virgül kullanılırsa cümlenin anlamında değişiklik olur?
A) hasta
B) kadını
C) hemen
D) oradan

4. “Kilim,Anadolu’nun çadırından sedirine, çuvalından heybesine kadar yaygındır.Bazen çorap olur bazen kuşak…Anadolu kızı, çeyizindeki kilimiyle övünür. Anadolu delikanlısı , kilimdeki renklerde sevgilisini görür gibi olur. Kilim, Anadolu’da gönül dolusu türküdür.”
Yukarıdaki metne göre verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Anadolu’nun kültürünün zengin olduğu anlatılmaktadır.
B) Anadolu kızlarının iyi eğitim aldığı anlatılmaktadır.
C) Anadolu kızları eserleriyle öğünürler.
D) Kilimin Anadolu’nun her yerinde yaygın olarak kullanıldığı anlatılmaktadır.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde çok özlemek anlamında bir deyim kullanılmıştır.
A) Eğer bisikleti almazsam gözüm arkada gider.
B) Sizi görmezsem gözüm arkada kalır.
C) Gurbetteki oğlum gözümde tüttü.
D) Arkadaşımla bir an göz göze geldik.

6. Aşağıda verilen atasözlerinden hangisi birlik ve beraberliğin önemini anlatmaktadır.
A) Baş başa vermeyince taş yerinden oynamaz.
B) Komşu komşunun külüne muhtaçtır.
C) Ev alma komşu al.
D) Bugünün işini yarına bırakma.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yapılmıştır?
A) Bize yardım edin de şu işi bir bitirelim.
B) Bugün de güzel bir gün oldu.
C) Çantam bugün okul da kaldı.
D) Şiiri de romanı da severim.

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili kelime ek alarak başka bir anlam kazanmıştır?
A) Bana defteri verebilir misin?
B) Kalemi sınıfta unutmuşum.
C) Dün manava uğramadım.
D) Bak, bir simitçi daha geçiyor.

9. “Antalya güzel bir ilimiz; ……………… bazı sokakları çok dar. cümlesinde boşluğa aşağıdaki kelimelerden hangisi getirilmelidir?
A) çünkü
B) lakin
C) belki
D) üstelik

10. Ayşe okula gidiyor. Ayşe’nin okulunun adı aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Mimar Sinan İlk öğretim Okulu
B) Mimar Sinan İlk Öğretim Okulu
C) Mimar Sinan İlköğretim Okulu
D) Mimar Sinan İlköğretim okulu

11. Kimin söylediği belli olan güzel sözlere vecize denir. Aşağıdaki seçeneklerin hangisi bir vecizedir?
A) Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.
B) Bugünün işini yarına bırakma.
C) Bakarsan bağ, bakmazsan da olur.
D) Can çıkmayınca huy çıkmaz.

12. “dostun-olsun-akıllı-deli-düşmanın- olacağına” Karışık olarak verilmiş kelimeler bir atasözüne ait. Bu kelimeleri düzgün bir sıraya dizdiğimizde 4. kelime hangisi olur?
A) dostum
B) olsun
C) akıllı
D) deli

13. “Hikâye” kelimesi aşağıdaki seçeneklerin hangisinde boş, önemsiz anlamında kullanılmıştır?
A) Hikâyenin kalan kısmını ben de okudum.
B) Önemli olan konuyu anlamak, gerisi hikâye.
C) Sen anlat bakalım hikâyeni.
D) Bu hikâye bize güzel dersler veriyor.

14. “Çiçek açmış meyve ağaçlarıyla dopdoluydu vadi. Arasında değirmenler dönüyor, sular çağlıyor, ciğerlerimize çiçek kokusu doluyor… Yolunuz her adımda daha fazla güzelleşiyor. Sevimli kuşlar ve süslü böcekler arasında şarkılar dinleyerek gidiyorsunuz.”
Yukarda verilen metne göre seçeneklerden hangisi yanlıştır?
A) Yazar, vadiyi gezerken insanların çok mutlu olduğunu anlatıyor.
B) Yazar, yeşillikler dolusu bir yerden bahsediyor.
C) Yazar, daha önce gördüğü güzel bir ortamı anlatıyor.
D) Bahsedilen vadinin yemyeşil olduğundan bahsediyor.

15. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde kısaltmalardan birine getirilen ek yanlış kullanılmıştır?
A) Biz de TDK’nin sözlüğünü kullanıyorum.
B) Bu uçak da THY’na aitmiş.
C) TBMM’yi bizim sınıf da gördü.
D) PTT’den bir kağıt daha geldi.

………………………………………….. ………………………………………….. ……………………………………..
Cevaplar: 1-B, 2-D, 3-A, 4-B, 5-C, 6-A, 7-C, 8-D, 9-B, 10-C, 11-A, 12-C, 13-B, 14-A, 15-B

Etiketlemeler: ,

Popüler Deneme Sınavları Dosyaları

Dosyalarınızı paylaşın

siteye_dosya_gonder - Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin faydalanması için dökümanlarınızı, dosyalarınızı bizimle paylaşın yayınlayalım.

Yeni Eklenenler

Seçmeli İşletme Dersi Yazılısı indir

Nisan 8th, 2014

İşletme dersi bildiğiniz üzere detay bir derstir. Ancak seçmeli işletme genel olarak değinilir. Gene[...]

11.Sınıf Açık Lise Oyun Dersi Yazılı Sınavı indir

Nisan 8th, 2014

Açık liseler için hazırlanmış olan kolay düzeydeki oyun dersi yazılısını ücretsiz indirebilirsiniz.[...]

İlköğretim Aylık Faaliyet Planı indir

Nisan 8th, 2014

Sınıf rehberliği yapan hocaların hazırlamış olduğu aylık faaliyet planını indirip düzenleyebilirsini[...]

Yorum Yaz

Site Haritası
DMCA.com